Warmtepomp

Met behulp van installaties zoals warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen, bespaart u als klant energiekosten door gebruik te maken van de energie uit de buitenlucht, de aardbodem of uit zonlicht.

Door gebruik van de energie uit deze lokale natuurlijke bronnen te gebruiken, draagt u als klant bij aan een duurzamere toekomst.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte van een lagere temperatuurbron naar een hogere temperatuur overbrengt met behulp van een compressor en een koelmiddel. Het werkt op een vergelijkbaar principe als een koelkast, maar dan omgekeerd.

Een warmtepomp kan warmte onttrekken uit verschillende bronnen, zoals de buitenlucht, de grond of het grondwater. Deze bronnen bevatten energie, zelfs bij relatief lage temperaturen. De warmtepomp gebruikt een compressor om het koelmiddel door een gesloten circuit te laten circuleren.

Het belangrijkste voordeel van een warmtepomp is dat het gebruikmaakt van de omgevingswarmte als energiebron, wat betekent dat er minder externe energie nodig is om het te laten functioneren. Dit maakt het een zeer efficiënte manier om warmte te produceren in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen die volledig afhankelijk zijn van elektriciteit, gas of olie.

Warmtepompen worden gebruikt voor ruimteverwarming en warmwatervoorziening in woningen en gebouwen. Ze kunnen zowel in nieuwbouw als bij bestaande gebouwen worden geïnstalleerd. Bovendien kunnen sommige warmtepompen ook in de zomer worden omgekeerd om een gebouw te koelen.

Wilt u meer weten over warmtepompen? Neem vrijblijvend contact met ons op, of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.