Ventilatie

Warmteterugwin installatie

WTW is de afkorting voor warmteterugwinning installaties. Een WTW installatie wordt gebruikt om het huis mee te ventileren en tegelijk te verwarmen. Het verschil tussen WTW units en reguliere ventilatiesystemen is dat er met een WTW installatie geen warmte verloren gaat in je huis, dit wordt mogelijk gemaakt door een warmtewisselaar. De warmtewisselaar gebruikt de warmte van de uitgaande lucht om de binnenkomende lucht te verwarmen. Zodra je het ventilatiesysteem aan zet hoef je je geen zorgen te maken dat het koeler wordt in je huis. Hierdoor heb je wel altijd gezonde en frisse lucht in huis zonder dat je extra moet bijverwarmen. Bij Novitech Installaties hebben we keus uit diverse WTW installaties en bieden we je graag een passend voorstel specifiek voor jouw wensen.

Mechanische ventilatie

Een mechanische ventilatie is een centraal systeem dat vervuilde en vochtige lucht afzuigt via ventilatiekanalen in de keuken, badkamer en toilet. Zo kan schone en droge lucht via natuurlijke ventilatie naar binnen stromen door middel van ventilatieroosters in ramen en deuren. Bij een mechanische installatie zorgt een motor voor luchttoevoer of luchtafvoer, denk hierbij aan een ventilatiebox, pijpventilator of dakventilator.

Wilt u meer weten over ventilatie in uw huis? Neem vrijblijvend contact met ons op, of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.