Laadstation

Laadpalen

Laadpalen zijn elektrische oplaadpunten die speciaal zijn ontworpen om elektrische voertuigen (EV's) op te laden. Ze worden gebruikt om de batterijen van EV's van stroom te voorzien, zodat de voertuigen kunnen rijden.

Laadpalen kunnen thuis worden geïnstalleerd, maar de specifieke installatieprocedure kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de elektrische infrastructuur van het huis, de locatie van de laadpaal en de vereisten van de fabrikant. Over het algemeen zijn hier de stappen die worden gevolgd bij het installeren van een laadpaal thuis:

  • Controleer de elektrische infrastructuur: Voordat een laadpaal wordt geïnstalleerd, moet de elektrische infrastructuur van het huis worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat deze voldoende vermogen en capaciteit heeft om het extra stroomverbruik van de laadpaal te ondersteunen. Het kan nodig zijn om de elektrische meterkast en de bedrading te inspecteren en indien nodig te upgraden.
  • Kies de juiste locatie: Selecteer een geschikte locatie voor de laadpaal. Het kan handig zijn om deze dicht bij een parkeerplaats te plaatsen en in de buurt van de stroomvoorziening. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om de laadkabel aan te sluiten en dat de locatie beschermd is tegen weersinvloeden.
  • Installeer de juiste bekabeling: Afhankelijk van het type laadpaal dat u installeert en de afstand tot de stroomvoorziening, kan het nodig zijn om nieuwe bekabeling te leggen. Wij kunnen de juiste kabels specificeren en deze op de juiste manier installeren.
  • Monteer en sluit de laadpaal aan: Nadat de bekabeling is geïnstalleerd, kan de laadpaal op de gekozen locatie worden gemonteerd. Wij zorgen ervoor dat de laadpaal stevig is bevestigd en volgens de instructies van de fabrikant.
  • Test en controleer: Zodra de laadpaal is geïnstalleerd, testen wij deze om ervoor te zorgen dat alles correct werkt. We controleren of de laadpaal stroom levert aan het voertuig en dat alle beveiligingsfuncties goed functioneren.

Laadpalen en zonnepanelen

Het combineren van laadpalen met zonnepanelen biedt voordelen zoals het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, het verlagen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van duurzaam vervoer. Het is echter belangrijk om de capaciteit van uw zonnepanelen te evalueren in relatie tot uw energiebehoefte, zodat u voldoende zonne-energie kunt genereren om uw elektrische voertuig op te laden. Indien nodig kunnen wij het aantal zonnepanelen uitbreiden mochten de huidige niet toerijkend genoeg zijn.

Wilt u meer weten over laadpalen bij u thuis? Neem vrijblijvend contact met ons op, of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.